0031-(0)36-5406030
info@uniglobethltravel.nl
Blog

Uniglobe Duty of Care

posted 2017-09-26 13:28:00.573 tags Duty of Care CAP Uniglobe

Business Man Placing Puzzle PiecesAls werkgever heb je een zorgplicht naar je werknemers wanneer zij reizen. Dit noemen we ‘Duty Of Care’. Zodra werknemers naar het buitenland reizen wordt het nakomen van deze taak meer complex. Immers er is in sommige landen meer risico op politieke onrust, geweld of natuurrampen of je krijgt onbedoeld te maken met lokale autoriteiten en wetgeving.

In de onrustige wereld van vandaag is het belang van “Duty of Care” groter dan ooit en staat dit onderwerp bij iedereen hoog op de agenda, van zowel reizende bedrijven alsook van ons als zakenreisorganisatie, om je hierin te ondersteunen. Dit vraagt om een alles omvattende oplossing, die je enerzijds informeert over mogelijke risico’s over jouw reisbestemming voor aanvang van de reis en anderzijds assistentie biedt ter plaatse in geval van calamiteiten.
UNIGLOBE Travel is daarom een samenwerking aangegaan met CAP™  - by Focuspoint International – de totaaloplossing voor jouw Duty of Care verplichting. In geval van onverwachte ziekenhuisopname, politieke dreiging of anderszins, bemiddelt en assisteert CAP™.

Crisis Assistance Plus (CAP ™) is een programma, waarbinnen jouw medewerkers wereldwijd gebruik kunnen maken van de uitgebreide service van CAP™ voor, tijdens en na de zakenreis. Je kiest het lidmaatschap dat het best bij je past; een eenmalig lidmaatschap voor de duur van de zakenreis of een jaarlidmaatschap. Een zogenaamd single trip  lidmaatschap is direct bij ons af te sluiten wanneer je een boeking maakt. Een jaarlidmaatschap kan interessant zijn wanneer er sprake is van meer dan 20 reizigers binnen je onderneming. We hebben in die gevallen een aantal uitgebreidere gegevens van je nodig zoals het aantal reizigers, te verwachten bestemmingen en de gemiddelde tripduur. Op basis van deze gegevens ontvang je een offerte op maat van ons.

capAls lid van CAP™, heb je 24/7 toegang tot het exclusieve Crisis Response Center (CRC) waar je advies krijgt over de situatie ter plaatse. Indien nodig worden CAP Crisis Consultants wereldwijd ingeschakeld met als doel om jou en je collega’s direct noodhulp te verlenen.

Belangrijk om te weten is dat het CAP ™ programma geen ongevallen verzekering of buitenlandse ziektekostenverzekering is. Wel kan er mogelijk een overlap zijn met de eigen zakenreisverzekering. CAP ™ onderscheidt zich echter door actief hulp te bieden ter plaatse, in geval van calamiteiten. Voor aanvullend, medische verzorging sluit je CAP ™ Medical af.  

Je ziet het; jouw zorgplicht voor reizende medewerkers wordt met CAP ™ volledig uit handen genomen.

Wil je meer weten over riskmanagement, UNIGLOBE Duty of Care -  CAP ™, de voorwaarden of wil je een (eenmalig)lidmaatschap afsluiten? Neem dan contact op met UNIGLOBE THL Travel via 0031-(0)36-5406030 of info@uniglobethltravel.nl voor een advies op maat.

<< back to blog listing\
comments powered by Disqus
UNIGLOBE THL Travel
Operetteweg 9
1323 VJ
Almere
0031 (0)36-540 6030
info@uniglobethltravel.nl
UNIGLOBE THL Travel
Stadionweg 11
1812 AZ
Alkmaar
0031 (0)88-552 8000
service@uniglobethltravel.nl
UNIGLOBE Group, Incentive & Sport Travel
Stadionweg 11
1812 AZ
Alkmaar
0031 (0)88-552 8080
group@thltravel.nl